Annons

Tävlingar ställs in för Stina Nilsson

Den tidigare skidstjärnan Stina Nilsson har fått en tuff start som skidskytt. Coronapandemin har förskjutit IBU-cuptävlandet och nu har även de kommande svenska tävlingarna flyttats på framtiden.
Skidskytte • Publicerad 16 december 2020
Stina Nilsson under Idretävlingarna den senaste helgen, hennes första som skidskytt.
Stina Nilsson under Idretävlingarna den senaste helgen, hennes första som skidskytt.Foto: Nisse Schmidt/TT

Svenska skidskytteförbundet har bestämt att ställa in allt tävlande nationellt fram till den 14 december.

Det innebär bland annat att Jämtland-Härjedalen Cup-tävlingen i Östersund, som skulle ha gått den 5-6 december, och Bodens tävlingar i Sverigecupen den 12-13 december, inte genomförs. Detta påverkar de svenska elitåkarna och framför allt den nya skidskytten i landslaget, Stina Nilsson, eftersom hon inte tävlar i världscupen ännu.

Annons

– Vi har flyttat dem på framtiden men inte satt något nytt datum då det är ett osäkert läge, säger generalsekreteraren Rikard Grip till P4 Jämtland.

Stina Nilsson gjorde sin debuttävling som skidskytt den senaste helgen i Idre då hon kom elva i sprinten och 27:a i kortdistans.

Grip säger att träningsverksamheten kan fortsätta om man utför den delvis på egen hand och utifrån de gällande reglerna och restriktionerna som finns.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons