Annons

Svenskans Skottlandsshow: "Hatade det"

Det har blivit en fin blågul start i majorgenrepet Scottish Open.
Två slag från täten lurar Madelene Sagström.
– Överlag en ganska enkel dag, säger hon.
Fotboll • Publicerad 3 augusti 2023
Madelene Sagström har imponerat i Skottland. Arkivbild.
Madelene Sagström har imponerat i Skottland. Arkivbild.Foto: Anders Wiklund/TT

Golfdamerna värmer upp inför nästa veckas British Open genom att spela i Skottland för att vänja sig vid vädret och linksbanorna.

Och spelet på Dundonald Links i Ayrshire tycks passa de svenska spelarna väl.

Annons

Efter första dagens spel är fyra svenskor med och hugger i toppen. Allra närmst är Madelene Sagström som på –6 är två slag bakom japanskan Hinako Shibuno.

– Jag startade riktigt bra med tre snabba birdies. Jag slog några riktigt bra järnslag, höll drivern i spel och sänkte några puttar. Överlag en ganska enkel dag, säger Sagström i Discovery+:s sändning.

Sagström, som gick på college i USA, har med tiden lärt sig uppskatta egenheterna som spelet på de brittiska öarna bjuder på.

– Jag hatade att komma hit som amatör. Jag kunde inte slå bollen lågt. Men jag har lärt mig att vara mycket mer kreativ och förbättrat mig rejält. Det har verkligen varit en resa, säger hon.

Två slag bakom Sagström ligger Caroline Hedwall på delad tredjeplats. Med i täten finns även Maja Stark (–3), Linnea Ström (–2) och Linn Grant (–1).

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons