GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Svenskans succéhelg – vann dubbelt

Hoppryttaren Angelica Augustsson Zanotelli hade en riktig succéhelg i Helsingfors. Först vann hon GP-hoppningen. Sedan tog hon även hem världscuptävlingen.
"Går nästan inte att förstå det. Vi är så otroligt glada", säger Augustsson Zanotelli.
Ridsport • Publicerad 23 oktober 2022
Angelica Augustsson Zanotelli på Kalinka van de Nechtegaele i Helsingfors.
Angelica Augustsson Zanotelli på Kalinka van de Nechtegaele i Helsingfors.Foto: Vesa Moilanen/AP/TT

I omhoppningen red svenskan felfritt på den tolvåriga märren Kalinka van de Nechtegaele. Hon var en dryg sekund snabbare än tvåan Gerrit Nieberg, Tyskland och ytterligare en knapp halv sekund före trean Janne F Meyer-Zimmernmann, också han från Tyskland.

Augustsson Zanotelli visade med Helsingforssegrarna att hon är tillbaka på allvar efter uppehållet hon tog när hon blev mamma.

"Jag värderar den här segern väldigt högt. Det betyder så mycket för hela mitt team. Det har varit mitt mål att ta mig tillbaka och med två segrar som de här får man det bekräftat", säger hon till Ridsportförbundet.

Det var också elva år sedan senast som hon vann i världscupen.

Augustsson Zanotelli hyllar sin häst efter dubbelsegern i Helsingfors.

"Hon är en speciell häst och man kommer väldigt nära den typen av hästar. Just att vinna deras förtroende är svårt och tar tid, så när man känner att man har nått fram är känslan speciell för det är en lång väg dit", säger hon.

"Jag hoppas och tror att det finns mycket i henne och vill göra henne så bra som möjligt och har kämpat så hårt för att det ska bli verklighet. En fantastisk dag är det".

Världscuptävlingen i Helsingfors är den andra efter Oslo förra helgen och den tredje går i Lyon nästa söndag.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.