Annons

Svenskarna kvar i toppen i 470-VM

Vindarna skiftade gärna i både riktning och styrka ute på havet.
Anton Dahlberg och Fredrik Bergström hittade tids nog rätt kurs – och ligger kvar på silverplats vid 470-VM i Vilamoura.
Segling • Publicerad 9 mars 2021
Anton Dahlberg och Fredrik Bergström ligger tvåa totalt vid VM-seglingarna i 470. Arkivbild.
Anton Dahlberg och Fredrik Bergström ligger tvåa totalt vid VM-seglingarna i 470. Arkivbild.Foto: Sören Andersson/TT

– Otroligt svår dag i dag. Redan på uppvärmningen kliade vi oss i huvudet för de oregelbundna 10–40 graders skift, samt stora skillnader i vindstyrka, säger Fredrik Bergström.

Första racet blev ingen framgång för svenskarna och de landade på 15:e plats.

Annons

Betydligt bättre gick det i det andra. Tredjeplatsen där innebär att de är fortsatt två poäng efter spanjorerna, träningskompisarna Jordi Xammar och Nicolas Rodriguez.

Även spanjorerna blandade högt och lågt. Dagens första race spikade de, för att sedan sjunka till 19:e båt i det andra.

– Vi var bra med i första racet efter första kryssen. Men sedan blev det en riktigt tung läns där vi tyvärr förlorade oförskämt mycket, säger Anton Dahlberg.

Han fortsätter:

– Vi lyckades tyvärr aldrig riktigt komma tillbaka efter det och vi kände stor besvikelse efter målgången. Men vi repade oss och seglade bra i det andra racet med en trea i mål. Vi är stolta att vi kommer tillbaka i andra racet efter ett tufft första race.

– Nu är det energi och vila som väntar, för att maximera återhämtningen inför kommande race.

De kommande dagarna väntas mycket lätta och växlande vindar, medan det förväntas bli mer vind framåt helgen när mästerskapet i Portugal avgörs.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons