Annons

Svenskt rekord – men ingen medalj för medleylaget

Svenskt rekord med nästan en sekund – men ingen medalj.
Det svenska medleylaget satte punkt för OS-simningen med en femteplats.
Simning • Publicerad 1 augusti 2021
Michelle Coleman, till vänster, Sophie Hansson, Louise Hansson och Sarah Sjöström (i vattnet) konstaterar att det blev svenskt rekord, men ingen medalj i medleylagkappen.
Michelle Coleman, till vänster, Sophie Hansson, Louise Hansson och Sarah Sjöström (i vattnet) konstaterar att det blev svenskt rekord, men ingen medalj i medleylagkappen.Foto: Jonas Ekströmer/TT

Med ett svenskt rekord trodde de flesta att Sveriges medleylag skulle kunna vara med i medaljkampen.

Det blev rekord med råge, 97 hundradelar.

Annons

Men till medalj skiljde 1,67 sekunder.

– Vi är sugna på mer. Vi var uppe och nosade både här, i frisimslaget och individuellt och tar kliv framåt hela tiden. Men i dag gav vi allt vi hade, säger Hansson.

Svenskorna putsade sin försökstid med nästan två sekunder, Michelle Coleman noterade sin näst snabbaste tid i karriären i ryggsimmet, 59,75, Sophie Hansson hade 1.06,67 i bröstsimmet, Louise Hansson 52,73 i fjäril och Sarah Sjöström avslutade med 52,73 i frisimmet.

– Jag tror inte vi hade mer att ge just nu, men i framtiden finns det säkert, säger Coleman.

Det är bara sex år sedan medleylaget tog ett skrällsilver i VM och med systrarna Hansson och Sjöström som VM-finalister individuellt finns det hopp för framtiden. Coleman har dessutom potential om hon lägger mer tid på ryggsimmet.

Sverige har inte tagit en OS-medalj i lagkapp sedan 2000 då damerna tog brons på 4x100 meter frisim.

Australien vann på 3.51,60 och tog guldet efter en jämn kamp med USA, 13 hundradelar bakom. Kanada tog brons.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons