Annons

Sverige ställer upp i Tour de Ski

Svenska skidlandslagets läkarteam har gett landslagsåkarna klartecken till att ställa upp i Tour de Ski som startar på nyårsdagen.
Skidor • Publicerad 11 december 2020
Charlotte Kalla, som ännu inte gjort säsongspremiär efter coronasjukdomen, vill åka Tour de Ski. Arkivbild.
Charlotte Kalla, som ännu inte gjort säsongspremiär efter coronasjukdomen, vill åka Tour de Ski. Arkivbild.Foto: Adam Ihse/TT

Det skriver förbundet i ett pressmeddelande.

"Vi har arbetat hårt med att minimera riskerna för att få in smitta i truppen. FIS förändringar på plats och vår egen planering för resa, boende och transporter på plats har nu justerats så pass mycket att jag kan känna mig trygg i att ge klartecken", säger landslagsläkaren Per "Pliggen" Andersson i ett pressmeddelande.

Annons

Sverige, Norge och Finland ville att skidtouren skulle avgöras på färre tävlingsplatser än de tre planerade (Val Müstair, Toblach och Val di Fiemme), av smittskyddskäl, men fick inte gehör från Internationella skidförbundet, Fis. Norge beslutade att ställa in sitt deltagande i Tour de Ski, men flera svenska landslagsåkare har sagt att de vill åka, som Maja Dahlqvist och Charlotte Kalla.

"Vårt mål har hela tiden varit att kunna åka. Vi har ett lag med stor potential där det finns en stark kollektiv önskan att få komma iväg och tävla. De har varit enormt tålmodiga i väntan på detta, så det här känns riktigt bra", säger landslagschefen Anders Byström.

Sedan tidigare är det klart att Sverige avstår de två återstående världscuperna före jul.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons