Annons

B-uppställningen avgjorde – "fantastiskt"

Sverige slog Nederländerna med 34–30 i den första av två landskamper inför handbolls-EM. Avgörandet kom efter paus, när båda lagen bytt in nya uppställningar.
Handboll • Publicerad 6 januari 2022
Högernian Andreas Lang gjorde tre mål när han fick göra landslagsdebut i sin tidigare hemmaarena i Alingsås.
Högernian Andreas Lang gjorde tre mål när han fick göra landslagsdebut i sin tidigare hemmaarena i Alingsås.Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Han tänker i första hand på de tre niometarna Andreas Lang, Felix Claar och Eric Johansson, som aldrig spelat tillsammans förrän i torsdagens andra halvlek.

– De mötte ett bra 5–1-försvar, och löste det efter hand väldigt bra, säger Glenn Solberg.

Annons

Målvakten Peter Johannesson stoppade också fler skott än Andreas Palicka gjort i första halvlek (som slutade 19–19).

– Peter fick också bättre hjälp av försvaret än Palicka, tycker Solberg.

Mittsexan Oscar Bergendahl spelade, trots att han lämnat ett positivt PCR-test med låg virusnivå så sent som i tisdags. Han konstaterades ha covid-19 för ett par veckor sedan, men har inte haft några symtom alls.

– Det betyder mycket för oss att få en bra start på EM-samlingen, även om det är träningsmatcher nu i början, säger Oscar Bergendahl.

Bäst i Sveriges startuppställning, som mycket väl kan få förtroendet även i EM-premiären mot Bosnien och Hercegovina nästa torsdag, var högernian Albin Lagergren med fem mål och flera assist i första halvlek.

Sverige och Nederländerna möts igen på lördag. Båda matcherna spelas i Alingsås.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons