Annons

Sverige vill arrangera VM utan Ryssland

Bandy • Publicerad 26 september 2022
Sverige arrangerade bandy-VM för herrar senast det begav sig, 2019. Nästa år kan mästerskapet hamna i Sverige på nytt. Arkivbild.
Sverige arrangerade bandy-VM för herrar senast det begav sig, 2019. Nästa år kan mästerskapet hamna i Sverige på nytt. Arkivbild.Foto: Adam Ihse/TT

Sverige vill arrangera bandy-VM för herrar 2023, efter att mästerskapet ställts in tre år i rad på grund av coronapandemin och Rysslands invasionskrig i Ukraina.

Men det ryska laget, Sveriges ärkerival, är i så fall inte välkommet.

Annons

– Vi har skickat ut en intresseanmälan till sju länder som har den här veckan på sig att återkomma. Vi har stora förhoppningar, säger Svenska bandyförbundets generalsekreterare Pär Gustafsson till SVT.

Ryssland har representation i bandyns högst beslutande internationella organ, vilket gör ett VM-arrangemang utan landet besvärligt, skriver SVT. Pär Gustafsson tror ändå att det ska kunna gå.

– Det blir ett VM precis som vilket som helst, fullt sanktionerat internationellt. Det skulle betyda oerhört mycket om VM blir av då det visar att bandyn funkar trots världsläget, säger Gustafsson.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons