Sveriges seger står fast

Sveriges 3–0-seger i EM-kvalet mot Danmark står fast. Det beslutade Europeiska fotbollförbundet Uefas disciplinkommitté på fredagen.
Sport • Publicerad 8 juni 2007
Danmarks Christian Poulsen strax innan han slår med knytnäven i magen på Sveriges Marcus Rosenberg under EM-kvalmatchen i fotboll mellan Danmark och Sverige på Parken i Köpenhamn. Slaget ledde till att Sverige tilldömdes en straff. En dansk supporter rusade då in på plan och slog till domaren som avbröt matchen. Efter överläggningar tilldömdes Sverige segern med 3-0. Foto: Anders Wiklund / SCANPIX /
Danmarks Christian Poulsen strax innan han slår med knytnäven i magen på Sveriges Marcus Rosenberg under EM-kvalmatchen i fotboll mellan Danmark och Sverige på Parken i Köpenhamn. Slaget ledde till att Sverige tilldömdes en straff. En dansk supporter rusade då in på plan och slog till domaren som avbröt matchen. Efter överläggningar tilldömdes Sverige segern med 3-0. Foto: Anders Wiklund / SCANPIX /Foto: 

Matchen som spelades på Parken i Köpenhamn i lördags bröts vid ställningen 3-3 med en dryg minut kvar av ordinarie speltid. Domaren Herbert Fandel hade visat ut den danske mittfältaren Christian Poulsen och dömt svensk straffspark när han blev attackerad av en dansk åskådare. Fandel blåste av matchen och Sverige dömdes preliminärt som segrare med 3-0. Ett beslut som Uefa slog fast efter att ha granskat domarens och matchdelegatens rapporter.Sverige leder kvalgrupp F före Spanien. Danmark ligger fyra. Två lag går vidare till slutspelet i Schweiz och Österrike nästa sommar. (TT-AFP)

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.