Annons

Taljegård finalklar i EM-debuten

EM-debuten slutade på bästa sätt för Josefin Taljegård. Den svenska konståkaren tog sig vidare till final efter ett säkert genomfört kortprogram.
Konståkning • Publicerad 13 januari 2022
Josefin Taljegård är klar för final i EM i Tallin. Arkivbild.
Josefin Taljegård är klar för final i EM i Tallin. Arkivbild.Foto: Jessica Gow/TT

Josefin Taljegård inledde sitt kortprogram med en trippel flip, följde upp det med en dubbel toeloop och avslutade det hela med en dubbel axel.

Hoppen satt som de skulle och domarna belönade henne med 58,24 poäng – ett resultat som räckte till 14:e plats, något som innebär att hon få tävla vidare i det avgörande fria programmet i konståknings-EM i Tallin.

Annons

– Jag klarade alla mina hopp. Det var lite fippel på något av dem, annars tycker jag att jag gjorde det jättebra, säger Taljegård till SVT.

Taljegård får ett par dagars vila och förberedelser inför det fira programmet, som avgörs på lördag. I potten där finns – förutom en framskjuten plats i EM – även en biljett till OS i Kina i februari.

– Jag har inte fokuserat på det och kommer inte att göra det inför nästa program heller men jag hade en hyfsad poäng. Om det skulle räcka till OS skulle jag bli superglad, säger Taljegård.

Taljegårds personliga rekord är 61,58 poäng.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons