Annons

Tamt YIF föll tungt

Inte mycket stämde för Ystads IF i lördagens match. Inställningen var för dålig. Spelet fungerade inte alls. Till på köpet blev det noll poäng. 2–1 (2–1) till Asmundtorp slutade matchen.
Sport • Publicerad 21 maj 2005

Nils-Erik Persson, YIF:s tränare, var besviken efter matchen. Kanske inte lika mycket över förlusten som över spelarnas inställning.

– Det första man kan begära är att spelarna är motiverade och tända när de spelar match. Annars har man inte mycket att hämta, säger Persson.

Annons

Redan från start syntes tendensen att YIF skulle få svårt att bärga hem några poäng. Asmundtorp styrde spelet medan Perssons pågar hade svårt att hänga med i svängarna.

Efter 25 minuter kom 1–0. Tio minuter senare 2–0 på en frispark som gick direkt i mål.

– Vi gör en dålig match. Det var ingen aggressivitet i försvarsspelet och vi hade ett slarvigt passningsspel, analyserar Persson. Fredrik Ahl visade visserligen påpasslighet i slutet av första halvlek när han höll sig framme och petade in reduceringen. Detta efter slarv av hemmabackarna.

Men 2–1-målet blev inte den injektion YIF hade hoppats på. I andra halvlek hade man mer av spelet än i första, men några heta kvitteringschanser såg man inte röken av.

– Passningsspelet var bedrövligt. Jag tycker att det mest var sparka och spring från båda lagen och en domare som blåste hela tiden. Tio varningar delade han ut, säger Persson.

Förra veckans vinst mot jumbon Lund kunde alltså inte följas upp. Och ska man summera YIF:s inledning av division 3 kan man konstatera att laget knappast har fått någon drömstart och att bättring måste ske.

– Det är så mycket som vi behöver jobba med, men eftersom matchen nyss tagit slut behöver jag tid innan jag vet riktigt vad.

Nils-Erik Perssons besvikelse gick inte att ta miste på. Inte heller hans vilja att förbättra situationen, spelet, spelarnas inställning och allt annat som måste ändras.

Innan detaljanalysen är klar och åtgärdsplanen fastställd har ”Nisse” Persson i alla fall en sak klar för sig:

– Vi måste ta ett jävla jobb för att få rätt på detta.

Ulf Gummesson

FOTBOLL ASMUNDTORP
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons