Annons

Tegnell om fotbollen: "Besked i början av juni"

Det ser inte ut som att kvartsfinalerna i Svenska cupen kan spelas den 1 juni.
Folkhälsomyndigheten kommer inte lämna några besked kring fotbollen tills dess.
Fotboll • Publicerad 13 maj 2020
Fotbollens förhoppning om att kunna spela kvartsfinaler i Svenska cupen den 1 juni ser ut att vara i fara. Arkivbild.
Fotbollens förhoppning om att kunna spela kvartsfinaler i Svenska cupen den 1 juni ser ut att vara i fara. Arkivbild.Foto: Henrik Montgomery/TT

På fredag kommer Svenska fotbollförbundet att träffa Folkhälsomyndigheten tillsammans med Riksidrottsförbundet och fotbollens intresseorganisationer Sef och EFD.

Då hoppas fotbollen på ett svar om tidsplanen håller, alltså start för allsvenskan och damallsvenskan i mitten av juni och för kvartsfinalspel i Svenska cupen på herrsidan den 1 juni.

Annons

Men tidsplanen för cupen håller inte, enligt Aftonbladet.

– Vårt besked har varit det samma hela tiden. Det regelverk som finns är det regelverk som gäller. Vi har inga mer kommentarer runt det, säger Anders Tegnell.

Enligt Tegnell ges inget speciellt besked till just fotbollen utan det som kommer är för hela idrotten. Ett besked som Tegnell flaggar för i början av juni.

– Det kommer inget separat besked för någon aktivitet utan vi måste vara så konsekventa vi kan vara med att ge samma typ av besked till alla, säger Anders Tegnell.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons