Tellqvist hjälte för Modo

Ett mål med en spelare mindre på isen. Ett mål med en spelare mer på isen.
Sport • Publicerad 12 januari 2012
Mikael Tellqivst.
Mikael Tellqivst.Foto: 

Och en storspelande Mikael Tellqvist.

Mer behövde inte Modo för att besegra Färjestad med 2–1 i Karlstad.

Färjestad hyllade sina JVM-hjältar Jonas Brodin, Oscar Klefbom och Erik Thorell före nedsläpp i Karlstad – men det var i stort sett enda gången hemmapubliken fick anledning att applådera hemmalaget.

Efter att hyllningarna var avklarade var det gästerna som dominerade rejält i första perioden. Morten Madsen gav Modo ledningen i numerärt underläge när han lätt skrinnade ifrån Magnus Nygren, som legat sjuk i veckan, och lurade Cristopher Nihlstorp.

Modo ökade på i numerärt överläge. Thomas Pöck sköt ett rappt skott från blålinjen som smet in via Färjestadsbacken Anton Grundel. Hemmalaget hade chanser – men var ineffektivt. Bästa läget fick Patrik Lundh, framspelad av Marcus Paulsson, men styrningen gick utanför.

I andra periodens upptakt bjöds en rejält scenförändring. Färjestad kom ut och höjde tempot vilket också gav utdelning. Anders Bastiansen serverades öppet mål av Stefan Meyer och gjorde inget misstag. Färjestad fortsatte att pressa och sköt skott på skott mot Mikael Tellqvist.

Men någon kvittering kom aldrig.

Och när slutsignalen ljöd hade den före detta landslagsmålvakten räddat inte mindre än 43 skott.

Rebecka Sjöberg
TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.