Thulins spurt fixade segern

Årets segrare i YA:s herrskytteliga heter Andreas Thulin. Den 33-årige Spjuts-torpsanfallaren lade in en raketspurt i de avslutande omgångarna och vann till slut med ganska bred marginal före de övriga i startfältet.
Sport • Publicerad 3 oktober 2007
Andreas Thulin, spelande tränare i Spjutstorps IF, har vunnit YA-sportens skytteliga 2007. Arkivbild: Jan Ohlsson
Andreas Thulin, spelande tränare i Spjutstorps IF, har vunnit YA-sportens skytteliga 2007. Arkivbild: Jan OhlssonFoto: 

– Jaså, det räckte till seger? Jag trodde faktiskt inte att jag skulle hinna ikapp men det är ju alltid kul att vinna, säger Andreas.

Annars har det varit Jimmie Andersson i Kivik som varit i ledningen i princip hela säsongen. Mot Andreas Thulins elva mål på de tre avslutande matcherna kunde dock ingen värja sig. Andreas kom upp i 27 pytsar totalt medan Jimmie stannade på 23. Att det är en värdig vinnare råder det dock inget tvivel om. Målsinne har Andreas haft i hela sitt vuxna fotbollsliv, ända sedan han i Bunkeflo omskolades från yttermittfältare till renodlad forward.

– Jag vet att jag gjorde 28 mål den säsongen i Bunkeflo när jag började spela i kedjan och sedan dess har jag hållit till där framme, fortsätter Andreas.

Riktigt lika många blev det inte under debutåret som spelande tränare i Spjutstorp men enligt Andreas själv kunde det ha blivit betydligt fler.

– Ja, vi har ju bara spelat 20 matcher och två av dem har vi fått på wo. Sedan har jag spelat back i en match och stått i mål i en match. Det är först nu på hösten som jag har kunnat ägna mig fullt ut åt det jag är bäst på – att göra mål. Sedan sätter man ju inte alla chanser heller så visst kunde det ha blivit fler mål sammanlagt. Enligt egen utsago är Andreas inte lika snabb längre som han en gång varit. Därför har många av målen kommit på fasta situationer och inne i straffområdet.

– En och annan djupledsboll och genomskärare har jag sprungit på och gjort mål på men för det mesta har jag stått i straffområdet och petat in bollarna. Bristen på snabbheten kompenserar jag förhoppningsvis med min rutin.

Andreas Thulins avslutade som sagt med elva mål på de tre sista seriematcherna, tre mot Wollsjö, sex mot Baskemölla och två mot Esperöd.

Håller det stimmet i sig i kvalet får vi kanske se Spjuts-torp som ett division 6-lag igen nästa säsong.

Fredrik Sörensson

Ligan:

27 mål: Andreas Thulin, Spjutstorp.

23 mål: Jimmie Andersson, Kivik.

21 mål: Martin Undenius, Lövestad.

19 mål: Johannes Berglund, Svenstorp, Johan Jönsson, Hammenhög.

18 mål: Alexander Holmgren, Ravi.

16 mål: Andreas Nilsson, Sövestad, Jim Gustavsson, Blentarp.

15 mål: Christian Andersson, BW 90, Johan Persson, Simrishamn, Emil Åberg, Brösarp,

Eric Persson, Blentarp, Björn Skovbye, Kivik, David Bertilsson, Sankt Olof.

14 mål: Mattias Thulin, Brösarp, Stefan Olsson, Brösarp, Jens Ekelund, Köpingebro, Håkan Larsson, Sankt Olof.

13 mål: Henrik Nebrelius, Ystads IF, Linus Nilsson, Liga 06, Mattias Olsson, Hammenhög, Kristian Nilsson, Kivik, Timmy Buhre, Kivik, Bengt Nilsson, Ravi.

12 mål: Don Magnusson, Sjöbo, Peter Hellichius, Sövestad, Jonas Svensson, Sövestad, Viktor Svensson, Öja, Martin Andersson, Spjutstorp, Ulf Billgren, Kivik.

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.