Annons

Tidigare Fis-ordföranden död

Den tidigare ordföranden för Internationella skidförbundet (Fis) Gian-Franco Kasper har gått bort, meddelar förbundet i ett pressmeddelande.
Skidor • Publicerad 10 juli 2021
Gian-Franco Kasper har gått bort. Arkivbild.
Gian-Franco Kasper har gått bort. Arkivbild.Foto: Tore Meek/NTB/TT

Schweizaren blev 77 år gammal.

Han satt på posten som ordförande i Fis i 23 år, men efterträddes av svenske Johan Eliasch på Fis kongress för lite mer än en månad sedan.

Annons

Kasper kunde inte delta på kongressen på grund av att han lagts in på sjukhus några dagar tidigare. Där stannade han fram till att han gick bort under fredagskvällen.

Sammanlagt arbetade han inom Fis i 46 år. Innan han valdes till ordförande hade han rollen som generalsekreterare. Kasper har även varit aktiv i bland annat Internationella olympiska kommittén (IOK) samt antidopningsorganisationen Wada.

"Gian Franco Kasper var en unik person inom den internationella idrottsrörelsen", säger Johan Eliasch i ett uttalande och fortsätter:

"Han byggde Fis från att vara ett litet förbund till att vara den otvivelaktiga ledaren av vintersport, det vittnar om hans vision och arbetsmoral".

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons