Annons

Tidigt födelsedagskalas för Oscar

I morgon fyller han 20 år. I går spelade han för första gången non stop i IFK Ystads tröja - och tackade för förtroendet genom att bli Mr hundra procent.
Sport • Publicerad 2 oktober 2002

- Jag fick bra chanser. Då är det bara att sätta dit dem, sa Oscar Erixon, femmålsskytt och prisad för sin insats i Skånederbyt mot Lugi. Dennis Sandells skada mot Drott gav Oscar Erixon chansen att spela en hel match. Efter en anonym inledning kom han igång och var riktigt het i andra halvlek. - Skönt att få spela mycket. Det tar ett tag att komma in i det. Att komma från division 1, eller egentligen division 3 eftersom jag mest spelade med Di Vide i fjor, till elitserien har varit en enorm omställning. Här är det ett djäkla tempo. Han hade fem avslut - och gjorde fem mål. Förutom distinkta skott från högerkanten avslutade han en kontring efter härligt förarbete av Anders Persson och Fredrik Petersen (16-12) och lobbade kallt in 21-16-målet. - Det här var vår bästa match i år. Förhoppningsvis vänder det nu, sa Oscar Erixon. Efter matchen fick han en dunk i ryggen av Jan "Proppen" Karlsson. IFK-tränaren var belåten med högersexans insats. - Vi har medvetet tagit det lite försiktigt med Oscar så här i början eftersom det är en stor omställning för honom. Men han har visat att han är modig och väldigt snabb och spänstig, sa Proppen.

Patrik Nyström patrik.nystrom@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons