Annons

TIF saknar 50 000 från IFK Malmö för Kenneth Mattsson – ärendet hos kronofogden

Sport • Publicerad 23 maj 2005

Kenneth Mattsson, som nu åter spelar för Tomelilla IF, gick år 2001 till IFK Malmö.

I Tomelilla väntar man fortfarande på att hela övergångssumman ska betalas. Man saknar 50 000 kronor från IFK Malmö och på grund av att man inte har fått några pengar så har ärendet lämnats över till kronofogdemyndigheten.

Annons

– De har sagt att de ska betala men de hänvisar till nya personer hela tiden. Och vi snackar inte veckor eller månader. Vi snackar år, säger Anders Throbäck, ordförande i Tomelilla.

– Till slut når man en gräns då man måste agera. Det är rent av dålig stil av IFK Malmö, fortsätter han.

Tomelillas kassör, Anders Larsson, som har haft hand om ärendet och diskuterat med IFK Malmö menar att det är tråkigt att behöva blanda in kronofogdemyndigheten, men att Tomelilla är i behov av pengarna och att detta till slut blev den enda utvägen.

– De säger att de inte har några pengar. Men ett avtal är ju skrivet och därmed har vi gjort en överrenskommelse. Jag vet också att vi inte är ensamma om denna situationen. Det är fler klubbar som har krav på IFK Malmö, säger Larsson.

YA-sporten har försökt nå ansvariga inom IFK Malmö för en kommentar. Klubbens ordförande, Göran Åkerman, hänvisade till kassören, Nils–Lennart Gustafson, som inte har kunnat nås.

Ulf Gummesson

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons