Tillbaka efter cancern – höll nollan

Chelseas tyska målvaktsstjärna Ann-Katrin Berger höll nollan i sin comeback efter cancerbeskedet då svensklaget besegrade Manchester City i engelska Super League med 2–0.
Fotboll • Publicerad 25 september 2022
Chelseas målvakt Ann-Katrin Berger, i grönt, var tillbaka i Chelseas mål efter cancerbeskedet. Arkivbild.Foto: Justin Tallis/AP/TT

Berger var tillbaka bara lite drygt en månad efter att hon i augusti gått ut och berättat att den sköldkörtelcancer som hon besegrade för fyra år sedan hade återkommit.

"Jag har tidigare sagt att som idrottsmänniska så måste du kämpa varje dag för att vara så bra som du kan vara. Det är något jag kommer att fortsätta med och jag hoppas kunna hjälpa andra som är i samma situation genom att dela min resa genom det här", sade hon då.

Svenska landslagsmålvakten Zecira Musovic vaktade målet i Chelseas säsongspremiär, förlust borta mot Liverpool, men redan i den andra matchen mot Manchester City var Berger tillbaka efter sin cancerbehandling.

Tyskan gjorde flera högklassiga räddningar när Chelsea, mästare de tre senaste åren, vann med 2–0.

Fran Kirby gav Chelsea ledningen i slutet av första halvlek och norskan Maren Mjelde säkrade segern på straff i 78:e minuten.

Chelseas lagkapten Magdalena Eriksson spelade hela matchen och Johanna Rytting Kaneryd byttes in på tilläggstid.

Filippa Angeldahl fick se hela matchen från Manchester Citys bänk.

När Everton knep första trepoängaren för ligasäsongen, 3–0 borta mot Liverpool, var det med ett par blågula inslag. Nathalie Björn spelade fram till Jess Parks 2–0-mål och inhopparen Hanne Bennison satte dit matchens sista mål.