Annons

Tillökning och tv-dokumentär väntar stjärnpar

I kväll hamnar familjen Bratt-Fredricson från Grevlundagården på Österlen i fokus.
Sport • Publicerad 11 mars 2014
Lisen Bratt Fredricson och Peder Fredricson har som vanligt många järn i elden.
Lisen Bratt Fredricson och Peder Fredricson har som vanligt många järn i elden.Foto: 

Första avsnittet i SVT:s dokumentär ryttareliten har premiär och Lisen Bratt Fredricson tror att tittarna kommer att få en god inblick i deras vardag.

– För oss är det inget speciellt, det är ju vår vardag som skildras. Men jag kan tänka mig att det kan vara intressant för andra. Det är öppet och ärligt, säger Lisen.

Annons

Svt har följt livet med Lisen och Peder – och två andra ryttarpar på elitnivå – under ett års tid. Materialet har mynnat ut i sex avsnitt på vardera en timme. Premiär klockan 20 på SVT1.

– Första avsnittet blir mycket presentation och så där. Förhoppningsvis växer programmet efter hand, när tittarna känner igen miljöer och karaktärer.

Lisen Bratt-Fredricson och Peder Fredricson väntar barn, parets tredje. I sommar ska Carsten och Hjalmar få ett småsyskon.

I morgon reser Lisen och Peder till Italien med sammanlagt tolv hästar och ett par ryttare från sitt stall. Lisen ska själv inte tävla, men för Peder väntar trestjärniga internationella tävlingar. Men syftet med resan är i första hand att ladda uypp inför säsongen.

– Det är ungefär som när skidåkare som söker sig till alperna på försäsongsläger. Men vi drar till Toscana i Italien, säger Lisen.

INTERNAL INTERNAL
Jan Ohlsson
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons