Annons

Tomasson: "Hade gärna haft en videodomare"

Straff eller inte?
IFK Göteborgs avgörande på tilläggstid borta mot Malmö FF var det stora samtalsämnet efter stormatchen.
Fotboll • Publicerad 14 augusti 2021
Domare Glenn Nyberg och hemmalaget Malmö FF:s tränare Jon Dahl Tomasson under matchen mot IFK Göteborg, som vann med 3–2 efter en omdiskuterad straff.
Domare Glenn Nyberg och hemmalaget Malmö FF:s tränare Jon Dahl Tomasson under matchen mot IFK Göteborg, som vann med 3–2 efter en omdiskuterad straff.Foto: Andreas Hillergren/TT

Det var på tilläggstid och vid ställningen 2–2 som MFF-inhopparen Peter Gwargis satte dobbarna i bröstet på Marcus Berg och domaren Glenn Nyberg signalerade på straff för IFK Göteborg.

– I sådana situationer hade vi gärna haft en videodomare. Det är ibland svårt för domarna att se det. Det är inget tvivel om att det var frispark, men det vi alla såg var att det var en eller två meter utanför, säger Malmös tränare Jon Dahl Tomasson på presskonferensen efter matchen.

Annons

Av tv-bilderna att döma inleddes situationen precis utanför straffområdet, men domare Nyberg måste ha ansett att den fullföljdes innanför.

– Man måste vara väldigt säker för att döma i sådana situationer, fortsätter Tomasson.

Tobias Sana var iskall från elva meter och sköt de tre poängen till bortalaget, men Blåvitts tränare Mikael Stahre hade efter matchen ingen uppfattning om själva straffsituationen.

– Om jag ska vara helt ärligt så uppmärksammade jag inte ens situationen. Jag var fullt fokuserad på att ha laget på rätt sida så att vi skulle få 2–2, säger Stahre.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons