Tomelilla ner i fyran

Tomelilla IF:s fotbollsherrar har gjort sin sista match i trean för den här säsongen. Detta efter förlust i avslutningsmatchen där Lödde med matchen enda mål skickade Tomelilla ner i fyran.
Sport • Publicerad 26 september 2009
Joakim Persson (sittande), och lagkaptenen Patrik Lundin (stående) deppar i kapp efter slutsignalen. Lödde vann med matchens enda mål och Tomelilla får ta steget ner i fyran. Bild: Ronney Lantz
Joakim Persson (sittande), och lagkaptenen Patrik Lundin (stående) deppar i kapp efter slutsignalen. Lödde vann med matchens enda mål och Tomelilla får ta steget ner i fyran. Bild: Ronney LantzFoto: 

– Tungt, det är väl det minsta man kan säga, konstaterade en deppad samlad Tomelillatränare Kenneth Mattsson.

Att Tomelilla skulle få lämna division 3 var i och för sig ingen större överraskning med tanke på det prekära läget inför slutomgången.

Tomelilla låg då på nedflyttningsplats och hade inte ödet i egna händer.

Därmed hade nog de flesta förväntat sig att Tomelilla skulle göra vad de själva kunde genom att besegra ett redan avsågat Lödde men att Malmö City däremot förmodligen skulle slå spiken i kistan genom att ta poäng i sin avslutningsmatch mot Eslöv.

Nu blev det precis tvärtom även om slutresultatet blev det samma.

Eslöv gav nämligen Tomelilla en hjälpande hand genom att bortabesegra Eslöv med 4–3 men vad hjälpte det när Tomelilla själva inte förmådda besegra Lödde.

Tomelillas öde beseglades i mångt och mycket efter en halvtimmes spel då Sebastian Crona gav gästerna ledningen efter ett fint förarbete av tekniske vänsterbreddaren Eric Sahlin.

I det läget behövde Tomelilla göra minst två mål men trots bra tryck i den andra halvleken, då Tomelilla mönstrade en mer offensiv uppställning, kunde gästerna rida ut stormen.

Tomelilla saknade dock inte chanser även om Lödde hade väl så många tillfällen att öka på sin ledning.

– Men det där lilla sista saknades och vi skapade våra giftigaste chanser för sent som exempelvis Fredrik Gunnarssons stolpträff (Fredrik Gunnarsson hoppade in i andra och hade flera rungade skott såväl i spel som vid fasta situationer).

Men gästerna kunde faktiskt ha punkterat matchen i slutet av den första halvleken då man skaffade sig två kanonlägen rakt framför mål efter inspel från högerkanten.

I halvlekens sista skälvande sekund hade å andra sidan Tomelilla en boll som rensades undan på mållinjen efter en hörna…

Varför hamnade ni i den här situationen?

– Vi har väl inte haft det flyt som hade behövts. Dessutom har vi hela tiden fått jaga och varit i poängnöd inför matcherna.

Man brukar säga att det inte finns något ont som inte har något gott med sig. Kan du se något positivt i att ni nu för börja om i fyran?

– Nej! I varje fall inte om man ges valmöjligheten.

Du har tidigare sagt att ni ska ha ett snack om din eventuella fortsättning som tränare. Hur ser det ut på spelarfronten - är det många som kommer att lämna?

– Det är faktiskt inte speciellt många som sagt att de tänker sluta. De flesta kommer nog att fortsätta. Men det är ju en sån tid nu att man aldrig vet.

Vad händer nu närmast?

– Nu får vi väl första ta en gravöl men sen tränar vi på som vanligt nästa vecka. Vi har ett B-lag som ännu inte slutat sin serie.

Jan Andersson jan.andersson@allehandasyd.se
Jan Andersson
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.