Annons

Tony Hedin: ”I värsta fall blir det inget mer spel”

Sport • Publicerad 30 januari 2005

När YIF spelade 32-32 hemma mot Alingsås i höstas dundrade Tony Hedin in 14 mål.

I går satt han på bänken och led.

Annons

– Det är förstås jobbigt och frustrerande att inte kunna vara med där ute och hjälpa grabbarna. Man vill ju spela, det finns inget värre än att sitta bredvid, säger Tony som fortfarande lider av sin efterhängsna skada.

Tony har en bristning i magmuskeln. Han missade matchen mot Heim och spelade inte en minut i går mot Alingsås.

– I halvtid snackade vi om att Tony skulle komma in. Men de punkterade matchen tidigt i andra halvlek och då ville jag inte offra honom. Det är bättre att Tony får vila och förhoppningsvis kan spela nästa match, säger brorsan Robert om beslutet att inte matcha YIF:s skyttekung (Fredrik Larsson passerade honom i den interna skytteligan i går) överhuvudtaget.

Nu har YIF nio dagar på sig att slicka såren från gårdagens brakförlust.

Och det vill nog till att Tony Hedin snart är tillbaka på planen om inte elitseriedrömmen återigen ska gå i kras för YIF. Hans betydelse för laget är svår att överskatta, det blev inte minst påtagligt mot Alingsås. Om YIF kunnat tillgodogöra sig åtminstone hälften av Hedins 14 mål från det förra mötet med västgötarna, hade det förstås sett annorlunda ut på resultattavlan.

– Jag hoppas att jag snart kan spela. Men man vet aldrig med såna här skador. I värsta fall kanske det inte blir något mer spel.

Hemska tanke...

Konstantin Foussianis

HANDBOLL YSTAD
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons