Annons

Tränaren avgick efter spelarkritik – men håller dörren på glänt

Sport • Publicerad 23 maj 2005

Ett A4-papper med frän kritik från spelarna.

Där har ni den utlösande faktorn till varför Peter Malmborg har valt att hoppa av sitt tränaruppdrag i Janstorps AIF.

Annons

Men både styrelsen och delar av spelartruppen ser att Peter återvänder till sin post så snabbt som möjligt. Christoffer Jacobsson, den misshandlade spelaren som YA-skrivit om, menar att Peter Malmborg missförstått situationen.

– Det är jättesynd att Peter valt att sluta, han har gjort det på felaktiga grunder. Vår ambition har aldrig varit att sparka honom utan att i stället gemensamt försöka komma fram till varför laget inte vinner. Vi är för bra för att ligga där vi ligger i tabellen.

Peter Malmborg lämnar en liten dörr öppning för en fortsättning i Janstorps AIF, men har ännu inte tagit klivet tillbaka.

– När jag läste brevet från spelarrådet sa jag direkt att det var lika bra att sluta. Kritiken var inte nådig och jag hade svårt att se hur vi skulle kunna gå vidare. Jag blev väldigt upprörd.

Och nu när du fått distans?

– Det finns spelare som ringt till mig och menat att det aldrig varit deras mening att skifta tränare. Vissa ställer inte upp på det som skrivits, de var inte ens på spelarmötet.

Hur upplever du att stämningen har varit?

– Det har väl varit lite smågnäll men det blir gärna så när man förlorar jämna matcher. Att det skulle vara så illa som det står i brevet trodde jag inte.

Kommer du tillbaka?

– Jag har gått åt sidan och står för det. Sedan får vi se vad som händer.

Jan Ohlsson

FOTBOLL JANSTORP
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons