Annons

Tränaren missar världscupfinalen efter smitta

Skidskyttets landslagstränare Mattias Nilsson, som testats positivt för covid-19, får stanna kvar i karantän i Nove Mesto i Tjeckien.
Han missar därför världscupfinalen i Östersund i veckan, liksom sannolikt även de andra landslagsledarna.
Skidskytte • Publicerad 15 mars 2021
Skidskyttelandslagets tränare Mattias Nilsson. Arkivbild.
Skidskyttelandslagets tränare Mattias Nilsson. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

"För mig är det ju jättetrist att inte få avsluta säsongen med laget på hemmaplan. Men jag mår bra utifrån rådande omständigheter och är tacksam för att jag har ett bra stöd omkring mig", säger Nilsson i ett pressmeddelande.

Landslagstränarna Johannes Lukas, Johan Hagström och Jean-Marc Chabloz, som alla testats negativt för covid-19, får resa hem till Sverige på ett smittsäkert sätt, trots att de av de tjeckiska hälsovårdsmyndigheterna är försatta i karantän.

Annons

Det innebär att de inte får flyga tillsammans med de övriga trupperna till Östersund, utan får ta egen bil – utan att stanna på vägen – för att ta sig hem. Väl hemma i Sverige är det lokala smittskyddsregler som gäller.

Generalsekreteraren i Svenska skidskytteförbundet, Rikard Grip, säger till TT att det med största sannolikhet betyder att de försätts i sju dagars karantän.

– Det är för att de klassas som kontaktyta för smitta, säger Grip.

På tisdagen presenteras vilka ledare landslaget får med sig i Östersund under finaldagarna senare i veckan.

Det var på söndagsmorgonen som beskedet kom att hela den svenska landslagsledningen försatts i karantän sedan Nilsson testat positivt för covid-19.

Landslagsåkare som inte var uttagna till mixedstafetten och singelmixedstafetten fick ta på sig ledarroller under tävlingarna.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons