Annons

Tre segrare korade

Årets nyhet i YA-cupen i golf innebar att vi kunde gratulera tre vinnare av var sin grupp när det fjortonde finalspelet avhölls på Tomelilla GK.
Sport • Publicerad 19 september 2011
Lars Göransson (till vänster) och Mikael Cederlund.
Lars Göransson (till vänster) och Mikael Cederlund.Foto: 

Vinnare blev Moose Hunters, Hubba Bubba och Man Boy. Enklaste segern var Man Boys, som med 7/5 slog tillbaka Dolkarna.

I grupp 1 stod fighten mellan Moose Hunters och Greenteam. Greenteam, som vann Andra Chansen för tre år sedan, var tillbaks i final för att försöka ta en ny titel i YA-golfen. På andra planhalvan väntade Moose Hunter.

Annons

– Vi visste att det skulle bli en svår uppgift för oss att lösa, säger Kristian Hägglund i Greenteam. Att behöva lämna 23 slag mot Lars Göransson var ingen lätt affär. Lösningen skulle vara att försöka hålla jämna steg under de första nio hålen för att sedan försöka avgöra på de svårare sista nio hålen.

Spelplanen såg ut att hålla. Efter nio hål var matchen oavgjord och därmed kunde vi se fram emot en spännande upplösning.

Sex slag under par

– Började lite darrigt, säger Lars Göransson i Moose Hunters. Det var lite upp och ner, men eftersom min kompis Mikael Cederlund spelade stabilt så tappade vi inget.  Det var i stort bara på en green som jag treputtade. På övriga greener fungerade det riktigt bra och det var nyckeln denna dag.

– Inget att göra åt, erkänner Kristian. Moose Hunters gick sex slag under par på hålen 9–14 och då behövs birdies. Jag låg bra till efter inspelen, men puttningen satt inte där i dag (läs söndag) och vi föll med 4/3.

Grupp 2 vanns av Hubba Bubba, men först efter en gastkramning mot Murphys Lag. Här var det spännande hela vägen, men på andra halvan hade Hubba Bubba ett litet grepp och kunde avgöra efter 17 spelade hål, 2/1.

– Det gick bra till en början, säger Christian Rix i det förlorande laget. Jag inledde med eagle och birdie och då trodde man det skulle flyta på. De första åtta hålen skiftades vi om att vinna och det var först på det nionde hålet som vi kunde dela ett hål.

Avslagen storseger

– Alldeles för nervöst, pustade en lättad Fredrik Persson i segrande Hubba Bubba. Kul att dra det längsta strået efter en så här jämn och oviss kamp. Det kändes aldrig säkert på något sätt och när vi väl avgjorde på det 17:e hålet så trodde man knappast det var sant.

Grupp 3 blev en avslagen historia. Detta då Man Boy var alldeles för överlägset Dolkarna denna söndag. Redan tidigt fick Man Boy greppet och detta skruvades åt sakta men säkert. Efter fem hål upp efter nio hål, så krävdes det inte mer än några hål till innan matchen var över. 7/5 är stora siffror.

Annons

– Inte mycket att säga om, tycker Annika Andersson i Dolkarna. Både Patrik och Henrik spelade förträffligt och de kompletterade varandra på allra bästa sätt. De var det bästa laget denna gång, men jag tycker ändå vi kan vara nöjda med vår insats.

I Man Boy fick Patrik Andersson hoppa in i finalspelet då ordinarie Jonas Andersson fick förhinder. Detta var inget dåligt byte kan man tycka. Patrik spelade stabilt båda dagarna, men kanske allra bäst på söndagen under finalen.

– Absolut, erkänner Patrik. Spelet fungerade riktigt bra i dag och allt stämde från tee till green. Därför kändes det som om det gick lätt. Vi hade ganska snabbt övertaget och det flöt på bra fram till tolfte hålet då det var dormie och efter nästa hål var det hela avgjort.

Taner Caliskan
Thomas Persson
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons