Annons

Klart: Karlsson bryter Tour de Ski

Frida Karlsson diskades i kvartsfinalen i den klassiska sprinten i Tour de Ski.
Och inte nog med det. Hon fick dessutom ett tidstillägg på tre minuter.
Nu är det klart att hon bryter touren.
Skidor • Publicerad 1 januari 2022
Frida Karlsson kan ha tävlat färdigt i Tour de Ski. Arkivbild.
Frida Karlsson kan ha tävlat färdigt i Tour de Ski. Arkivbild.Foto: Terje Pedersen/NTB/TT

Det blev en tajt kamp i den första kvartsfinalen i tyska Oberstdorf. Lite för tajt till och med.

Totalledaren i Tour de Ski, Jessie Diggins, föll efter det att Frida Karlsson kört över amerikanskans skidor i ett positionskrig. Tilltaget blev kostsamt eftersom svenskan, som blev trea i mål, fick sitt andra gula kort och därmed diskades.

Annons

Diskningen blir förödande även för hennes fortsatta tävlande. Tävlingsjuryn beslutade att ge ett tidstillägg på tre minuter i totalställningen, vilket innebär att Karlsson inte längre skulle kunna konkurrera i toppstriden.

– Med tre minuters tillägg känns det ändå kört. Jag är förbannad för jag tyckte att kroppen svarade bra. Nu ska jag åka hem och ladda batterierna, säger hon till Aftonbladet.

Först senare på nyårsdagen blev Karlssons beslut av avbryta Tour de Ski officiellt.

"Jag känner att nu med tre minuters strafftid så har jag ingenting med totalen att göra. Jag ser mer fördelar med att åka hem och förbereda mig för OS", säger hon i ett uttalande.

Landslagschefen Anders Byström:

"Det är klart att motivationen för att fortsätta touren sätts på sin spets för Frida i detta läge och att ladda om efter dagens händelse är en utmaning. Vi ville gärna se Frida tävla vidare men som situationen är gör hon bäst i att åka hem och ladda om inför OS".

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons