Annons

Trudeau: Karantän för NHL-spelare

Alla som reser in i Kanada måste sitta i karantän i två veckor.
Även NHL-spelare.
Ishockey • Publicerad 4 maj 2020
Edmonton-spelarna måste följa reglerna om karantän om de anländer till laget från ett annat land när det är dags att samlas igen. Arkivbild.Foto: Nathan Denette/AP/TT

Om och när NHL återupptar säsongen finns planer på att man ska spela matcher på olika "hubbar", en arena i varje division. Bland de städer som nämnts finns exempelvis Edmonton.

Men det kan bli svårt.

Annons

Alla som korsar gränsen till Kanada måste nämligen sitta i karantän i två veckor – en regel som gäller alla så länge gränsen hålls stängd på grund av pandemin, poängterar premiärministern Justin Trudeau.

– Det är en fråga vi måste titta närmare på. Som ett strikt minimum måste alla som reser in från ett annat land följa alla karantänsregler på ett extremt strikt sätt, men där är vi inte än i våra diskussioner med NHL, sade han på en pressträff enligt CBC.

Reglerna kan därmed påverka spelare som ska återförenas med sina lag – om de valt att åka hem – och även göra det svårt att använda exempelvis Edmonton som spelort om lag som reser in från USA måste sitta i karantän i två veckor.

NHL har varit pausad sedan den 12 mars. Ligan och spelarorganisationen arbetar för att återuppta spelet i juli, utan publik, och att lagen ska kunna inleda träning i smågrupper i mitten av maj.

Samtidigt har NHL-chefen Gary Bettman sagt att inga beslut är fattade och att det är upp till myndigheter och medicinsk expertis att i slutändan bestämma när idrotten kan starta igen.

Rättad: En tidigare version hade fel uppgifter om vilka som måste sitta i karantän, rätt är att karantänsreglerna gäller alla som korsar gränsen till Kanada.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons