Annons

Två spelare in i EM-kvaltruppen

Handboll • Publicerad 1 januari 2021
Jack Thurin, vänster, har kallats in till EM-kvalet mot Montenegro. Arkivbild.
Jack Thurin, vänster, har kallats in till EM-kvalet mot Montenegro. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

IFK Skövdes högernia Jack Thurin och HSG Wetzlars vänstersexa Emil Mellegård har kallats in till det svenska handbollslandslagets EM-kvalmatcher mot Montenegro i nästa vecka.

Duon ersätter Albin Lagergren, som har skadeproblem, och Hampus Wanne, som sitter i coronakarantän. Förbundskapten Glenn Solberg hoppas däremot att Lagergren och Wanne kan åka med landslaget till VM som inleds om knappt två veckor.

Annons

"Vår förhoppning är att både Albin och Hampus ska kunna ansluta till truppen igen efter EM-kvalmatcherna mot Montenegro och åka med till Egypten", säger Solberg i ett uttalande på landslagets webbplats.

Sverige möter Montenegro i Podgorica på onsdag och i Eskilstuna tre dagar senare. VM inleds med match mot Tjeckien i Kairo den 14 januari.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons