Annons

Tvillingar togbrons i judocup

Sport • Publicerad 10 maj 2005
Tina och Tim Moström – framgångsrikt tvillingpar i judo. bild: privat
Tina och Tim Moström – framgångsrikt tvillingpar i judo. bild: privatFoto: 

De 13-åriga tvillingarna Tina och Tim Moström skötte sig mycket bra i Budo Nord Cup i judo nyligen. I konkurrens med tävlande från sju länder, Sverige, Danmark, Norge, England, Tyskland, Ungern och Frankrike, tog de var sin bronsmedalj.

Tim Moström, som tävlar i U14 -46 kg, tillhör elitskiktet i Sverige i sin klass men stötte på hårt motstånd i Budo Nord Cup, som är en av Skandinaviens största tävlingar. I det 17 man starka startfältet tog han sig dock fram till semifinal, där det blev förlust mot slutlige segraren, Philip Madar, Enighet. I bronsmatchen besegrade Tim Joakim Broberg från Staffanstorp.

Annons

Tina Moström, som tävlar i U14 -44 kg, kom ifrån poolmatcherna som tvåa och var därmed klar för semifinal. Lyckan var emellertid inte med Tina i den matchen utan det blev ett brons även för hennes del.

Tim och Tina är bosatta i Hunnestad i Ystads kommun men representerar Malmö budokan judoklubb. Inom kort ska Tim delta i skol-SM för högstadiet (trots att han bara går i sjätte klass) och i juni månad åker både Tina och Tim till en stor tävling i Holland.

JUDO YSTAD
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons