GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

"Twisties" kan stoppa Biles i OS

Gymnastikstjärnan Simone Biles har stora problem med fenomenet "twisties" inför grenfinalerna i OS, vilket sår tvivel om hon ens kommer till start.
Artistisk gymnastik • Publicerad 30 juli 2021
Simone Biles landade orent i sitt första hopp i lagfinalen, som hon sedan avbröt.
Simone Biles landade orent i sitt första hopp i lagfinalen, som hon sedan avbröt.
Foto: Gregory Bull/AP/TT

Amerikanskan avbröt lagfinalen i mångkamp efter endast ett hopp. Och hon avstod från att ställa upp i mångkampsfinalen för att fokusera på sitt eget psykiska välmående. Hon sade då att hon upplevt stor mental press.

Och inför grenfinalerna, som startar på söndag, berättar Biles att hon har drabbats av gymnastikfenomenet "twisties".

– Jag vet allvarligt talat inte hur jag ska snurra, säger hon under en pressträff, uppger BBC.

Den fyrfaldiga OS-vinnaren, och en av de största stjärnorna inför Tokyo-spelen, har lagt ut på bilder på Instagram från sin träning där hon misslyckades med landningarna i barr.

Hon säger också att hon haft "twisties" förut, men aldrig tidigare i alla fyra grenarna. "Twisties" är ett fenomen i hopp och snurrar då kroppen vägrar att samarbeta så hjärnan tappar var gymnasten befinner sig i luften.

– Det har aldrig tidigare hänt i barr och bom, bara i hopp och fristående... de svåraste. Men nu finns det bokstavligen i alla grenar. Det suger... väldigt mycket, säger Biles.

Hon säger att det oftast tar mer än två veckor att komma över problemet.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.