Annons

Tyst minut för Zachrisson på landets golfbanor

Tidningen Svensk Golf föreslår en tyst minut på Sveriges alla golfbanor för att hedra nyligen bortgångne ikonen Göran Zachrisson.
"Ett fint och stämningsfullt sätt att hylla en legend inom svensk golf tycker vi", säger chefredaktören Oskar Åsgård.
Golf • Publicerad 13 augusti 2021
Göran Zachrisson ska hyllas på Sveriges golfbanor.Foto: HENRIK MONTGOMERY/TT

I onsdags gick den folkkäre tv-profilen och journalisten Göran Zachrisson bort. Han blev 83 år gammal.

Zachrisson började kommentera golf på 60-talet. Sedan dess har han bevakat världens största golfturneringar först för SVT och sedan Viasat/Nent Group. Han har även varit chefredaktör för Svensk Golf och skrivit för flera golfmagasin.

Annons

Utöver det blev han också stilbildande för sina egensinniga tv-reportage.

Nu vill Svensk Golf att han ska hedras på alla golfbanor i Sverige genom en tyst minut. Planen är att den ska ske klockan 12.00 på söndag.

"Egentligen lite ironiskt kanske eftersom Göran bokstavligen avskydde långsamt spel. Men samtidigt väldigt träffande med tanke på hur effektfullt och elegant han själv använde tystnaden i sitt sätt att kommentera och berätta", säger chefredaktören Oskar Åsgård.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons