Annons

Uddamålsförlust för IFK Ystad

Sport • Publicerad 19 januari 2005
Proffsryktesomgärdade Fredrik Petersen var en av få ljusglimtar när IFK Ystad i går förlorade träningsmatchen borta mot danska Ringsted.
Proffsryktesomgärdade Fredrik Petersen var en av få ljusglimtar när IFK Ystad i går förlorade träningsmatchen borta mot danska Ringsted.Foto: 

Efter storsegern mot Drott i förra veckan drog IFK Ystad i går över Öresundsbron till mellersta Sjaelland för sin andra träningsmatch under. Det danska mittenlaget TMS Ringsted stod för motståndet i en match som IFK började extremt svagt.

– Vi var bedrövliga de första tjugo minuterna. Vi uppträdde både passivt och slarvigt och lät dem göra många enkla mål, säger Jan Karlsson som fick se danskarna springa iväg med en femmålsledning (13–8) i halvtid.

Annons

Inte heller niometersspelet fungerade men efter paus höjde sig Proppens mannar rejält. Vid 22–22 fick laget chansen att spela med en man mer på banan.

– Men vi lyckades inte förvalta det läget och där såg man att vårt spel sex mot fem inte riktigt klaffar. Vi spelar ibland för enformigt och danskarna lyckades läsa oss. Det ska vi titta närmare på framöver, säger Jan Karlsson.

I stället lyckades alltså Ringsted avgöra matchen och vinna med uddamålet.

– Jag är i alla fall nöjd med andra halvlek och med att samtliga utespelare som spelade gjorde mål i matchen, säger Jan Karlsson som luftade hela laget och matchade både Jonas Rämö och Philip Åkesson mellan stolparna.

Fredrik Petersen var med sina åtta fullträffar bäst i ett annars ganska blekt IFK där också mittblockets Carl-Johan Andersson och Patrik Kvalvik svarade för godkända insatser. Kantartisten Petersen har den senaste tiden omgärdats av intensiva proffsrykten, såväl de tyska mästarna Flensburg som dess rivaler Kiel har visat intresse för IFK:s vänstersexa.

– Men jag kommer inte att ta något beslut just nu utan ska först fundera ett tag till. Om någon månad räknar jag med att bestämma mig för hur jag ska göra. Just nu vill jag bara koncentrera mig på IFK, säger Petersen och antyder med dessa ord att det kan finnas konkreta anbud från en av eller båda de tyska storklubbarna.

Nästa onsdag spelar IFK Ystad sin sista träningsmatch under EM-uppehållet då laget möter det danska bottenlaget Team Helsinge hemma i Österporthallen.

Konstantin Foussianis

Matchfakta

Ringsted–IFK Ystad 25–24 (13–8)

Målskyttar, IFK Ystad: Fredrik Petersen 8, Krzysztof Fatalski 5, Oscar Erixon 2, Dalibor Doder 2, Sergo Datukashvili 2, Johan Andersson, Patrik Kvalvik, Carl-Johan Andersson, Fredrik Nilsson, Marko Tanaskovic.

HANDBOLL RINGSTED
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons