Annons

Uefa bjuder Eriksens livräddare på EM-final

Uefa vill hylla sjukvårdspersonalen som räddade livet på Christian Eriksen.
Nu har sex av dem fått VIP-biljetter till EM-finalen på Wembley.
Fotboll • Publicerad 6 juli 2021
Christian Eriksen vårdas efter att ha kollapsat i EM-premiären mot Finland. Arkivbild.Foto: Stuart Franklin AP/TT

Ersgaard var en av dem som var först på plats när den danske landslagsspelaren fick hjärtstopp i EM-premiären mot Finland och hjälpte till att rädda livet på stjärnan.

– Jag är väldigt stolt över min egen prestation, men också hela laget som helhet. Det här är inte en enmansprestation, säger han till danska Fagbladet Foa.

Annons

Han blev därefter kontaktad av den tidigare landslagsläkaren Mogens Kreutzfeldt som bad om en mejladress. Sedan kom glädjebeskedet.

– Och då stod det att Alexander Ceferin (Europeiska fotbollsförbundets ordförande) skulle bjuda in mig som VIP-gäst för att se EM-finalen på Wembley i London den 11 juli. Jag flög runt på golvet, säger han.

Ersgaard hoppas givetvis att Danmark slår ut England i morgon och tar sig till final. Men oavsett är årets fotbolls-EM något han kommer att ta med sig resten av livet.

– Det kommer att vara två årsdagar som jag aldrig kommer att glömma, säger han.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons