"Stina Nilsson OS-klar" – men SOK dementerar

Skidskytte • Publicerad 2 januari 2022
Stina Nilsson kan sannolikt se fram emot OS i Peking i februari. Arkivbild.
Stina Nilsson kan sannolikt se fram emot OS i Peking i februari. Arkivbild.Foto: Anders Wiklund/TT

Stina Nilsson får en av de två återstående OS-platserna i damernas skidskyttelandslag, uppger Sportbladet. Peter Reinebo, verksamhetschef i Sveriges olympiska kommitté (SOK), dementerar dock uppgifterna för SVT.

Sedan tidigare är Hanna Öberg, Elvira Öberg, Linn Persson och Anna Magnusson uttagna av SOK.

Om Nilsson får tävla i OS i Peking är det knappast någon överraskning, eftersom hon har visat en positiv utveckling i sin nya sport och slutade tia i Hochfilzens jaktstart i december. Samtidigt har Johanna Skottheim bara gjort ett individuellt världscuplopp i vinter, där hon slutade 61:a.

Inget talar för att Skottheim kan utmana om den sjätte och sista OS-platsen, som lär vara vikt för Mona Brorsson. Skidskyttarna tävlar närmast i världscupen i Oberhof, 6–9 januari.

28-åriga Stina Nilsson har tidigare gjort två OS som längdskidåkare och har tagit totalt fem medaljer, bland annat guldet i sprint i Pyeongchang för fyra år sedan.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.