Annons

USA i ledningen i Ryder cup

USA har övertaget, 6-4, mot Europa efter att dagens inledande sex foursome-matcher är färdigspelade.
Sport • Publicerad 2 oktober 2010

Stor hjälte för USA på slutet blev Stewart Cink som i den sista matchen satte en tiometersputt som kom att avgöra hans och Matt Kuchars match mot nordirländarna Gary McDowell/Rory McIlroy och utökade USA:s ledning.

På grund av gårdagens regnavbrott ska man försöka att genomföra så mycket som det går av de två resterande bästbollsmatcherna liksom två foursomes.

Annons

Peter Hanson får åter igen spela ihop med Miguel Angel Jimenez och de ställs mot Bubba Watson/Jeff Overton.

Hanson förlorade i sin Ryder cup-debut. Svensken i par med spanjoren Miguel Angel Jimenez var chanslösa mot världsettan Tiger Woods och Steve Stricker i förmiddagens foursome. Amerikanerna inledde med att vinna det första hålet. Även om Hanson/Jimenez kom i kapp med en birdie på tredje var amerikanerna hela tiden i kontroll med bland annat tre vunna hål mellan fjärde och nionde hålet. På 15:e hålet låg Hanson/Jimenez under med fyra hål och var tvingade att vinna hålet för att hålla matchen vid liv. Tiger Woods gjorde dock ingen miss med puttern på 15:e hålet och säkrade vinsten med siffrorna 4/3.

Zach Johnson och Hunter Mahan ordnade amerikansk seger också i den inledande foursome-tävlingen mot de italienska bröderna Edoardo och Francesco Molinari.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons