Annons

van der Poel dras med efterhängsen skada

Skridskovärldsmästare Nils van der Poel är skadad. En efterhängsen skada.
Skridsko • Publicerad 14 juli 2021
"Jag har ända sedan årsskiftet haft en liten inflammation eller överansträngning i ett höftben vilket gör att jag inte riktigt kan springa", berättar Nils van der Poel.Foto: Mikael Fritzon/TT

Ända sedan årsskiftet har Nils van der Poel dragits med en liten inflammation eller överansträngning i ett höftben vilket gör att han inte riktigt kan springa.

– Jag har inte sprungit alls sedan säsongen tog slut, säger han när TT träffar honom på Öland där han befinner sig för att ta emot Victoriapriset.

Annons

Skadan har inte hindrat honom från att åka skidor. Det har funkat ganska bra.

– Jag har svårt att förklara det, säger han.

Cyklat 43 mil

Inte heller har det hindrat cykelutmaningar. Han har till exempel cyklat de 43 milen från Västerås, där han just nu har sin bas, till Borgholm för att ta emot priset under kvällens Victoriakonsert.

– Vi har tänk att det kommer att läka ut. Men nu har det inte gjort det som vi har tänkt, säger van der Poel.

Något som gör att han får kasta om en del i sin planering för sommaren för att lägga mer tid på rehabilitering. För när han nu går in i en ny fas av träning är löpningen mer betydelsefull.

– Och till hösten kommer det att bli ganska avgörande i träningsplaneringen, säger han.

Rädslan för skador

Efter världsrekordet och de dubbla guldmedaljerna vid VM i Hereenven i februari är Nils van der Poel en av Sveriges största medaljfavoriter inför OS i Peking 2022. Det som är det största hotet är just skador och sjukdomar.

Det var en förkylning som strulade till det inför OS i Pyeongchang 2018 där Nils van der Poel inte orkade kvala in till sin favoritdistans 10 000 meter.

Nu tar han det säkra före det osäkra och försöker rehabilitera skadan i tid. Och någon oro att det skulle hota hans satsning ser han inte i dag.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons