Annons

van der Poel: Lägg ner EM

Skridskostjärnan Nils van der Poel kommer inte att tävla i EM i helgen. Han tycker att mästerskapet bör läggas ned.
"Jag ser mestadels nackdelar med att delta på tävlingen", skriver han till SVT.
Skridsko • Publicerad 7 januari 2022
Nils van der Poel ser ingen mening med EM. Arkivbild.Foto: Jeff McIntosh/AP/TT

Nils van der Poel är Sveriges kanske största guldhopp inför OS i Peking. 25-åringen har fullt fokus på mästerskapet, som börjar om mindre än en månad.

Därför kommer han inte att delta i helgens EM i nederländska Heerenveen. Faktum är att han inte tycker att mästerskapet bör köras alls.

Annons

"Distans-EM ligger dåligt till i kalendern för mina OS-förberedelser. Mästerskapet i sig har ingen tradition i skridskovärlden och personligen tycker jag att vi ska lägga ner både distans- och allround-EM för att motverka inflation i mästerskap – så att världscupen och VM/OS får högre status. Därtill finns det inga betydande ekonomiska incitamenten för att delta. Med bakgrund i allt detta ser jag mestadels nackdelar med att delta på tävlingen.", skriver världsmästaren i ett sms till SVT.

"Förhoppningsvis kan ISU skapa ett mer attraktivt tävlingsprogram kommande år med tävlingar som har betydelse."

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons