Vändningen: Storvreta får elitlicens

SSL-klubbarna Storvreta och Karlstad får elitlicens nästa säsong, meddelar Svenska innebandyförbundet.
Innebandy • Publicerad 9 juni 2021
Storvreta får spela vidare i SSL. Arkivbild.
Storvreta får spela vidare i SSL. Arkivbild.Foto: Jonas Ekströmer/TT

Storvreta, som har ett lag i herrligan och förlorade SM-finalen mot Falun i maj, och Karlstad, 12:a i damligan den gångna säsongen, fick i september förra året båda beskedet att de inte får elitlicens för säsongen 2021–2022 på grund av eget negativt kapital.

Sedan dess har föreningarna följt varsin handlingsplan som nu alltså resulterar i att lagen fortsatt får spela kvar i SSL.

"Det är mycket glädjande att se att samtliga föreningar som hade negativt eget kapital i bokslutet 30 april 2020 har lyckats att återställa det under året. Det har varit ett väldigt speciellt år för föreningarna i och med pandemin och att då kunna vända det här utan att kunna ta del av normala publikintäkter visar på ett bra arbete", säger Lars Egenäs, ordförande i Svenska innebandyförbundets licensnämnd, i ett pressmeddelande.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.