GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Vändningen: världsmästarens avstängning hävs

Speedwayens danska skandalstjärna Nicki Pedersen slipper avstängning efter en misstänkt domarattack.
I stället för en fyra månader lång avstängning får den 44-årige veteranen – trefaldig världsmästare – en villkorlig dom på 12 månader.
Speedway • Publicerad torsdag 15:40
Nicki Pedersen. Arkivbild.
Nicki Pedersen. Arkivbild.
Foto: Stefan Jerrevång/TT

Initialt dömdes Nicki Pedersen – som under sin långa karriär har varvat framgångar med skandaler – till en avstängning i sex månader av Danska motorunionen (DMU). Detta efter en incident i samband med en ligamatch i Holsted i juni, då Pedersen konfronterade domaren och anklagades för att ha "uppträtt hotfullt och osportsligt", rapporterade danska TV2.

Efter en överklagan till DMU sänktes straffet till fyra månader. Men Pedersen och hans advokat nöjde sig inte, utan överklagade på nytt till det danska idrottsförbundet. Och där har nu alltså beslutet tagits att avstängningen ska hävas.

I stället har nu Pedersen en villkorlig dom över sig; om han är involverad i en liknande incident de kommande 12 månaderna kommer han att straffas med avstängningen, rapporterar danska TV2.

Pedersen – individuell världsmästare 2003, 2007 och 2008 samt världsmästare i lag 2006, 2008, 2012 och 2014 – kan därmed tävla igen.

– Jag är superlättad. De senaste månaderna har jag svävat i ovisshet, och nu är det över, säger Pedersen till danska TV2.

Nicki Pedersen slipper emellertid inte undan böter på 15 000 danska kronor.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.