Annons

Vann borta – fördel Skuru i SM-finalserien

Skuru är regerande mästare.
Grunden är lagd till ännu en titel – men än återstår mycket innan skumpan eventuellt kan plockas fram.
Kvällens 29–27 mot Sävehof i Partille var seger nummer 1 av de tre matcher som måste vinnas för att få lyfta pokalen igen.
Handboll • Publicerad 16 maj 2022
Skurus Felicia Palm Robertsson, till vänster, går på skott i SM-finalen mot Sävehof.
Skurus Felicia Palm Robertsson, till vänster, går på skott i SM-finalen mot Sävehof.Foto: Adam Ihse/TT

Sävehof jagar klubbens 15:e guld på damsidan men ska klubben gå i land med den uppgiften duger inte prestationen när finalserien (bäst av fem) inleddes i hemmahall.

Skurus tvåmålsledning – 13–11 – i pausen visade sig vara tillräcklig att luta sig mot. Den berättade också vilken av SM-finalisterna som presterade bäst, defensivt som offensivt.

Annons

Men Vilma Matthijs Holmberg var inte helt nöjd:

– En del slarvfel, vi tar lite dåliga beslut. Vi är på gång och vill vinna den här matchen, säger hon till C More.

Sävehofs målvakt Sofie Börjesson hade en del att stå i.

– Det är lite hackigt. Bakåt? Jag vet inte om vi har dålig fokus där också. De kommer igenom lite för lätt i vissa lägen. Vi kanske är tagna av stunden eller jättenervösa. Jag vet inte, säger hon till C More.

Efter pausen var det länge öppna spjäll, spring och skjut, skjut och spring. Och mest och bäst sprang och sköt Skuru. Ellen Voutilainen och Vilma Matthijs Holmberg bombade in bollar.

– Vi har många bra spelare, alla levererar i olika delar i matchen. Det är försvaret också som räcker hela matchen. Vi är bra när vi kan vara det och har slagit Sävehof här förr, säger Skurus Alexandra Bjärrenholt till C More.

Skuru hade fyra bollar upp när två täta utvisningar för skott i ansiktet på målvakten gav Sävehof en öppning in i matchen.

Sävehof fick närkontakt (25–26) med fem minuter kvar, mycket tack vare Wilma Kroon Anderssons räddningar men kom inte närmare.

Nästa final spelas i Eriksdalshallen på fredag.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons