Annons

Väntad förlust för IFK Ystad

Som väntat blev favorittippade OV Helsingborg en för svår nöt att knäcka för ett ungdomligt IFK Ystad som fick ge sig med 18–28 (5–13) hemma i Österporthallen.
Sport • Publicerad 24 september 2011
Christoffer Svensson stoppas effektivt av det robusta OV-försvaret.
Christoffer Svensson stoppas effektivt av det robusta OV-försvaret.Foto: Sprisse Nilsson

Inledningsvis hade IFK Ystad oerhört svårt att komma till i det uppställda spelet och det dröjde exempelvis 23 minuter innan man gjorde det första spelmålet med fullt manskap på banan.

OV fortsatte att dominera i den andra halvleken men under en bra period kröp IFK så pass nära som 17–24.

Annons

Trots förlusten fanns det ett och annat som gladde tränaren Robert Andersson.

- Att förlora med tio mot OV är inte fy skam och jag tycker att vi i dag hade två jättebra målvakter (Niklas Kraft och Sebastian Åkesson). Sen tycker jag att vi under långa stunder hade ett jättebra försvarsspel. Och det var synd att vi under den första halvleken brände fyra-fem frilägen. I stället för 13–5 i paus kunde det stått 13–9 och då hade vi varit med på ett annat sätt i den andra halvleken.

Bäst i IFK Ystad var, förutom målvakterna, mittnian Felix Andersson samt mittsexorna och försvarsjättarna Johan Jeppsson och Viktor Johansson.

Mer om matchen i måndagens papperstidning.

Maria Sällberg
Jan Andersson
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons