GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

"Varje atlets största mardröm just nu"

Svenske OS-diskuskastaren Simon Pettersson lider med amerikanske stavhopparen Sam Kendricks som missar sommarspelen i Tokyo efter att ha testats positivt för covid-19.
Friidrott • Publicerad 29 juli 2021
Simon Pettersson. Arkivbild.
Simon Pettersson. Arkivbild.
Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Hela den australiska friidrottstruppen har isolerats efter Kendricks besked, sedan australiern Kurtis Marschall tränat med amerikanen före OS.

Simon Pettersson känner sig trygg med att de svenska friidrottarna gör vad de kan för att inte coronasmittas i OS-byn.

– Det gäller att skydda sig så gott det går, och göra det man kan. Vi försöker att hålla oss för oss själva, så är det ju, i den mån det går, säger han till Radiosporten.

Diskusvärldsmästaren Daniel Ståhl bekräftar lagkamraten Petterssons uppgifter, på en pressträff under torsdagsmorgonen

– Inga kommentarer på Kendricks, men vi lever som sagt i en bubbla, gäller att hålla hygienen och inte vara så mycket med varandra och så där, säger Daniel Ståhl och fortsätter:

– Det är bara att gå in och dundra på i tävlingen och sedan hålla sig till restriktionerna, precis som Tegnell (statsepidemiologen Anders) sagt hemma. Det gäller ju i hela världen.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.