Annons

Ingen final – världscupen avslutas i Falun

Det internationella skidförbundet (Fis) har inte hittat en ny arrangör till världscupfinalen som skulle avgjorts i ryska Tiumen. Därför avslutas säsongen i Falun nästa helg, meddelar Internationella skidförbundet.
Skidor • Publicerad 4 mars 2022
Maja Dahlqvist vinner sprintcupen. Här under OS i Peking. Arkivbild.
Maja Dahlqvist vinner sprintcupen. Här under OS i Peking. Arkivbild.Foto: Pontus Lundahl/TT

Tiumen fråntogs världscupfinalen den 18-20 mars efter den ryska invasionen av Ukraina.

Fis har inte lyckats hitta en ny arrangör och meddelade på fredagen att finalen ställs in – och att säsongen aslutas med tävlingarna i Falun nästa vecka.

Annons

Beslutet innebär också att Therese Johaug – som tidigare under dagen meddelade att hon lägger av efter säsongen – kör sina sist lopp på svensk mark.

Ulrika Back Eriksson, vd Svenska Skidspelen, säger att man ska försöka uppmärksamma norskans avsked på något sätt.

– Jag har precis fått den informationen nu. Vi får se vad vi kan göra. Det är kanske fler som avslutar sina karriärer i Falun. Vi får se…, säger Back Eriksson

Back Eriksson berättar också att man kommer att visa solidaritet med Ukraina.

– Vi hissar den ukrainska flaggan med de övriga deltagande nationerna, trots att de inte har några deltagare på plats. Sedan kan man tycka det är banalt med en skidtävling i dessa tider, men någonstans måste man tanka energi för orka med allt det tunga.

Att världscupavslutningen ställs in betyder också att Maja Dahlqvist vinner sprintcupen. Försprånget på 155 poäng är för stort för att tvåan Anamarija Lampic ska kunna ta igen det i Falun.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons