Annons

Världscuptävlingar flyttas till Kitzbühel

Veckans världscuptävlingar för de alpina herrarna flyttas från Wengen, Schweiz, till Kitzbühel, Österrike, meddelar det internationella skidförbundet (Fis).
Alpint • Publicerad 11 januari 2021
Österrikaren Matthias Mayer hemmavann Hahnenkamm-Rennen i Kitzbühel förra året. Arkivbild.
Österrikaren Matthias Mayer hemmavann Hahnenkamm-Rennen i Kitzbühel förra året. Arkivbild.Foto: Alessandro Trovati/AP/TT

Anledningen är att hälsomyndigheter i kantonen Bern dragit tillbaka det tävlingstillstånd som tidigare utfärdats, med hänvisning till smittspridningen av coronaviruset och covid-19.

Det blir därmed alpina herrtävlingar två veckor i rad i Kitzbühel.

Annons

I Wengen skulle det ha arrangerats två störtlopp (fredag–lördag) och en slalomtävling (söndag) den här veckan. Det blir nu i stället två slalomtävlingar i Kitzbühel (lördag–söndag) den här veckan och sedan två störtlopp (så kallade Hahnenkamm-Rennen) och en super-G-tävling i nästa vecka.

Fis ska återkomma med när och var det andra framskjutna Wengen-störtloppet ska arrangeras.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons