unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Världsstjärnan tar över svensk cricket

Jonty Rhodes ska få fart på svensk cricket. Arkivbild.
Jonty Rhodes ska få fart på svensk cricket. Arkivbild.
Foto: Aijaz Rahi/AP/TT

Cricket ska ta större plats i svensk idrott i framtiden. Det hoppas i varje fall Svenska cricketförbundet, som anställt den legendariske sydafrikanske ex-spelaren Jonty Rhodes som ny huvudtränare för landslaget. Den 51-årige storstjärnan ska även bidra med sin expertis på ungdomssidan, skriver förbundet på sin webbplats.

"Jag är verkligen glad över möjligheten att få flytta till Sverige med min familj och ser fram emot att få arbeta tillsammans med svensk cricket", säger Rhodes, som just nu är en av flera tränare i Kings XI Punjab i den indiska jätteligan.

Rhodes, som anses vara en av cricketvärldens största genom tiderna, börjar sin anställning i november.

"Hans iver att stödja vår vision i Sverige som huvudtränare kommer att bli otroligt värdefull för att bidra till att vår utveckling går framåt", säger Zalmay Daftani, ordförande i Svenska cricketförbundet.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på ystadsallehanda.se, appen MinYA och e-tidning mån-lör. Endast 79 kr första månaden! (ord pris 199 kr)

Cricket är på stark frammarsch, och enligt förbundet är det den näst snabbaste växande sporten i Sverige just nu.