Viktig seger för BW 90 IF

Efter tre raka förluster i serien fick fotbollsgrabbarna i BW 90 återigen smaka på segerns sötma då man uddamålsbesegrade Asarum med 3–2 (2–0) på hemmaplan.Genom segern fick BW 90 lite andrum i kontraktsstriden och klev upp på lite fastare mark.
Sport • Publicerad 1 september 2014
Mamudu Moro var nyttig och uppoffrande när BW 90 hemmabesegrade Asarum med 3–2.
Mamudu Moro var nyttig och uppoffrande när BW 90 hemmabesegrade Asarum med 3–2.Foto: Foto: Hanna F.Ellborg

Det blev en händelserik tillställning i ösregnet där hemmalaget lyckades gå fram till en 2–0-ledning efter två snabba mål i mitten av den första halvleken genom Egzon Bunjaku (1–0) och Kojo Annor (2–0).

Asarum lyckades emellertid – inte helt orättvist – reducera strax före pausvilan efter ett praktfullt långskott av Marcus Gustavsson.

I den andra halvleken var det inledningsvis mycket Asarum och ett kvitteringsmål hängde i luften.

Gästerna var nära på ett ribbskott men reduceringen kom i stället på en indirekt frispark sedan hemmamålvakten Paulinus Dorzia dragit på sig en frispark efter ha tagit för lång tid på sig vid en utspark.

Ett domslut BW 90:s tränare Mladen Blagojevic hade svårt att förlika sig med.

– Den regeln finns, ja, men den används ju inte! Jag tittade exempelvis på en Premier Leaguematch där målvakten höll bollen i 12–13 sekunder utan att domaren blåste. Men ibland får de (domarna) för sig att använda den, menade Mladen om det omdiskuterade domslutet som ledde till Asarums kvittering.

Det var nog många som trodde att gästerna i och med det här kvitteringsmålet hade fått ett psykologiskt övertag och också av bara farten skulle trycka in ett ledningsmål.

Men de hade knappt hunnit jubla klart förrän Kojo Annor återgav BW 90 ledningen genom sitt andra mål för dagen.

Och fler mål blev det inte, vilket innebar tre sköna poäng för BW 90.

Vad tänkte du efter deras kvittering?

– Att vi skulle stabilisera läget. Men sen fick vi 3–2-målet lite snabbt därefter (” all eloge till killarna, det målet tryckte vi in”) och då hann jag tänka att nu ska bollen bort från vårt straffområde på alla möjliga sätt.

Vad var det som gjorde att ni vann matchen?

– Stolparna, och till en viss del domaren, gjorde allt för att vi inte skulle vinna men jag tror vår beslutsamhet och vilja gjorde att vi vann till slut. Vi gjorde det bra defensivt och till den här matchen hade vi fått in två nya spelare, våra mittbackar James Papa Yaw Yeboah som är uppvuxen i Ghana med den spelstilen och Dejan Blagojevic, min bror, som är uppvuxen i Sverige med den spelstilen. Men de gjorde det bra tillsammans. Och sen gjorde Kojo Annor två mål och det är jätteviktigt.

Plus också till Mamudu Moro som var nyttig och uppoffrande och beröm även till målvakten Paulinus Dorzia som visserligen var skuld till 2–2-målet men som revanscherade sig med några riktigt högklassiska ingripanden.

INTERNAL INTERNAL
Jan Andersson
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.