Viktiga poäng på spel för YIF och IFK

Sport • Publicerad 7 februari 2007

Viktiga poäng står på spel i kväll för Ystads båda elitserielag i handboll.

I Österporthallen tar Ystads IF emot Lindesberg.

– Vi är revanschsugna dels för förlusten senast mot Alingsås men också för förlusten borta mot Lindesberg i höstas (37–30). Förhoppningsvis kan vi lyfta oss i försvarsspelet jämfört med senast då vi kanske blev lite för bekväma. I anfallsspelet måste vi ha tålamod, Lindesberg klipper till direkt om vi gör misstag. De spelar med fart och gör mycket mål men har också många tekniska fel och släpper in mycket, säger YIF-tränaren Marcus Lindgren.

– En tuff match - YIF har gjort en kanonsäsong och har ett komplett lag med duktiga spelare på alla positioner. Räknar med mycket kamp. Senast gjorde YIF kanske fler tekniska fel än de brukar vilket vi kunde utnyttja och vi kontrade bra i den matchen. Då försökte YIF också punktmarkera Herman Arenvang men det brukar vi lösa. Vi har aldrig förlorat när han punktats, förklarar Mats Engblom, tränare i Lindesberg.

YIF har samma lag som senast där Pierre Gaum dock tillkommer. Han var avstängd mot Alingsås.

Samtidigt som YIF spelar i Österporthallen har IFK Ystad en viktig match i Lund mot H 43.

– Vi har pratat i gruppen och vi är överens om att aldrig bli uppgivna. Jag anser att vi har allt att vinna och jag hoppas vi kan prestera bra handboll. Vi får försöka hitta samma inställning som senast och vara kallare och arbeta mer metodiskt när svackorna kommer, säger IFK-tränaren Stefan Mårtensson.

–Det är en lite klurig match. Jag har sett IFK Ystad de senaste matcherna och de blir bara bättre och bättre. Samtidigt spelar de för livet just nu. Och motivation brukar vara en viktig faktor. Det viktigaste är att vi spelar bra försvar och att spelarna står som vi har sagt att ska stå i försvaret mot IFK Ystad, säger Ola Månsson, H 43.

I IFK Ystad gör Mladen Ivanovic efterlängtad A-lagscomeback.

Jan AnderssonUlf Gummesson

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.