Vinst direkt för IFK Ystad

IFK Ystad fick bästa tänkbara start på vårsäsongen genom att bortabesegra Djurgården med 27–26 (18–15) i den allsvenska handbollen. Därmed stärkte laget sina aktier i kampen om förnyat kontrakt.
Sport • Publicerad 7 januari 2012

– Det betyder väldigt mycket för oss att få en vinst direkt och att vi blir belönade för den lilla satsning vi gjort. Nu har vi fått häng på lagen ovanför oss, sa IFK-tgränaren Robert Andersson.

IFK ledde som mest med sju mål i den första halvleken. Djurgården knappade in och tog sig förbi i andra halvlek men IFK kom tillbaka och drog sig segrande ur den rafflande striden. Segermålet 27–26 gjordes av Oscar Malmros.

Nyförvärven Torbjörn Jakobsson och Rickard Eriksson bidrog i hög grad till segern. Jakobsson stod för 24 räddningar och Eriksson gjorde åtta mål.

Mer om matchen i måndagens sportbilaga.

Rebecka Sjöberg
Fredrik Sörensson
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.