Annons

Vinst men ny linjekris i IFK

Visst, IFK Ystad vann mot division 1-laget Åhus och det är alltid bra att vinna och så vidare.Sättet man gjorde det på var dock inte imponerande, och vad värre var: Mattias Lundh – linjespelaren som för en vecka sedan övertalades att börja elitsatsa igen – har slutat.
Sport • Publicerad 25 augusti 2014
Henrik Andersson (nummer 22) i IFK Ystad gjorde fyra mål, vilket var bra, men kanske borde han ha gjort dubbelt så många.Foto: Foto: Hanna F.Ellborg

– Han har fått ett nytt schema av skolan och då visade sig att han inte kan spela för oss, så nu är vi tillbaka på ruta ett vad det gäller mittsexa, sa Kenneth Andersson, tränare i IFK Ystad som nu står helt utan naturlig mittsexa tillgänglig.

– Det (schemat) kom lite som en chock för Mattias och...(suck)...även för oss, fortsatte Andersson.

Annons

Mot Åhus spelade Christoffer Svensson och Felix Andersson mittsexa och åtminstone den förstnämnde såg ut att kunna bli ett gångbart alternativ då seriespelet drar igång.

– Mattias Kvick ska magnetröntgas snart och även Oskar Malmros kan vara på väg tillbaka, så helt mörker är det inte.

Matchen mot Åhus gav inte många positiva besked. Det nya försvarsspelet med offensiva ”tvåor” var defensivare än någonsin och framåt hände inte särskilt mycket då Philip Henningsson inte var på banan. När han väl var det visade han stor kraft och vilja i sina satsningar, bland annat med fem egna mål som resultat.

– Det gick okay för mig, men jag är besviken på vår insats som lag. Spelar vi som vi ska så ska vi vara betydligt bättre än Åhus, och det var vi inte alltid i dag, sa Henningsson själv.

Som gick av planen efter en kvart med en lårkaka.

– Inget allvarligt, det gör ont för stunden bara.

Och i morgon?

– Ja, precis.

Det skiljde inte fler än tre mål mellan lagen ända fram till minut 52, då IFK gjorde 24–20. Detta var i samband med att 18-årige Robin Westerberg ersatte en för dagen medioker Josip Cavar i målet.

Avgjorde matchen

Annons

Westerberg var helt sagolik sista åtta minuterna och hann nästan komma upp i tvåsiffrigt i räddningskolumnen.

– Han var helt otrolig, det är ju nästan bara tack vare honom vi kan vinna. Förutom hans insats är jag egentligen inte nöjd med någonting. Jo, möjligtvis Philip Henningssons insats då han spelade, sa Kenneth Andersson.

– Och att vi inte missade någon straff för andra matchen i rad. Vi har missat mängder tidigare.

På fredag möter IFK Ystad division 1-laget IF Kristianstad, på lördag det danska division 1-laget Höj Håndbold. Båda matcherna spelas i ÖP-hallen.

IFK Ystad-Åhus 25–22 (13–13)

IFK: Christoffer Svensson 5, Philip Henningsson 5, André Olsson 4 (1), Axel Lindborg 4, Henrik Andersson 4, Viktor Gustavsson, Felix Andersson, Emil Karlsson (1).

INTERNAL INTERNAL
Ystads Allehanda
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons