Annons

Vitryskt motstånd för Frölunda

CHL-giganten Frölunda får börja nästa säsongs titelförsvar mot vitryska Neman Grodno.
Totalt fem svenska lag fanns med i lottningen och Rögle gör debut i den förkortade turneringen och möter norska Stavanger.
Ishockey • Publicerad 3 juni 2020
Frölundas Nicklas Lasu och Joel Lundqvist fick hissa ytterligare en CHL-fana efter turneringssegern förra säsongen. Arkivbild.
Frölundas Nicklas Lasu och Joel Lundqvist fick hissa ytterligare en CHL-fana efter turneringssegern förra säsongen. Arkivbild.Foto: Adam Ihse/TT

Champions Hockey League hoppas kunna dra i gång i början av oktober. Det blir en turnering i förkortad form och utan gruppspel på grund av coronapandemin.

CHL brukar starta i slutet av augusti, nu sker premiären – med utslagning direkt – den 6 och 7 oktober om virusläget runt om i Europa tillåter.

Annons

Totalt 32 lag från 13 länder deltar och det blir dubbelmöten hela vägen fram till finalen som avgörs i en enda match.

Förra säsongens SHL-seriesegrare Luleå fick en tuff lottning och möter starka Eisbären Berlin och norrgrannen Skellefteå ställs mot schweiziska Biel.

För de tre övriga svenska lagen väntar motstånd från inte erkänt lika starka nationer.

Frölunda jagar sin tredje raka CHL-titel, och den femte totalt, och börjar mot vitryska Grodno, Färjestad ställs mot brittiska Cardiff och Rögle, debutant i CHL, får möta Stavanger.

"Vi vet ingenting om Neman Grodno just nu, men kommer att scouta laget noggrant efter sommaren. Det är ruskigt inspirerande att gå in i ett slutspel direkt och vi vet att vi måste vara redo från start", säger Frölundatränaren Roger Rönnberg till klubbens webbplats.

Förre förbundskaptenen Rikard Grönborgs schweiziska ZSC Lions får danskt motstånd i form av Sønderjyske.

Precis som tidigare deltar inga lag från Rysslandsbaserade KHL.

Fakta: Svensklagens CHL-lottning

Luleå–Eisbären Berlin.

Färjestad–Cardiff.

Zug–Skellefteå.

Frölunda–Neman Grodno.

Rögle–Stavanger.

Första matchen spelas 6-7 oktober, returerna 13-14 oktober.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons